DHL:s nya logistikterminal ska ge snabbare leveranser

Logistikbolaget vill ta ett större grepp om den svenska e-handelsmarknaden med en ny terminal i Västberga strax utanför Stockholm.

DHL Express har sedan tidigare en terminal på Arlanda varifrån ett femtiotal kurirbilar dagligen hanterat leveranserna i Stockholmsområdet, men nu utökar logistikbolaget sin närvaro i huvudstaden.

Den nya terminalen i Västberga, som ligger sex kilometer från stadskärnan, kommer att ta över hälften av bilarna som framöver kommer att serva kunder i södra, samt i centrala Stockholm, medan kunderna på den norra sidan av Stockholm får sina leveranser från Arlanda.

Annons
Annons

– Vi har en mycket bra logistiklösning i Stockholm med två stora terminaler, en strax söder om staden och en vid Arlanda. Det är en investering för framtiden som stärker vår position, säger Ted Söderholm, VD DHL Express Sverige.

Investerar 400 miljoner kronor

Terminalen i Västberga är 13 000 kvadratmeter stor och klarar att hantera 4 000 paket i timmen. Den innebär en investering på 70 miljoner kronor men kommer enligt DHL att effektivisera transporterna betydligt.

Totalt investerar DHL 400 miljoner kronor på den svenska marknaden och terminalen i Västberga är den andra som färdigställs. Tidigare i år invigdes en ny terminal på Landvetter utanför Göteborg och vid ett senare tillfälle kommer terminalen vid Arlanda att byggas om.

– Vi investerar för att ge våra kunder en ännu bättre service. De får snabbare leveranser och senare upphämtningar, säger Ted Söderholm.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!