DIBS slog rekord i antalet transaktioner för ett dygn

I början av oktober slog DIBS, en av Nordens ledande leverantörer av betalningslösningar på nätet, rekord med över 1,5 miljoner genomförda transaktioner under ett och samma dygn. Och snart är det dags för nästa rekord när man inom kort kommer att passera en miljard genomförda transaktioner på nätet.

I slutet av 2012 släppte DIBS en rapport som förutspådde att e-handeln under det året skulle minska med 3 procent jämfört med 2011. Så blev det dock inte till e-handlarnas, och troligtvis även DIBS, stora glädje.

E-handeln fortsätter istället att frodas och i början av oktober slog betalföretaget, som nyligen rekryterat friskt, rekord med över 1,5 miljoner genomförda transaktioner under ett och samma dygn

Annons

– Utvecklingen visar på en stark underliggande tillväxt. Inte minst är det transaktioner i samband med återkommande betalningar som fortsatt växer starkt. Denna typ av transaktion utgör idag närmare en fjärdedel av samtliga transaktioner, säger Eric Wallin, VD på DIBS.

Nästa miljard går snabbare

DIBS hanterar knappt hälften av alla transaktioner på nätet i Norden och rekordet för antalet genomförda transaktioner visar tydligt på e-handelns fortsatta tillväxt. Rekordet i antal transaktioner är 19 procent högre än tidigare toppnotering som uppnåddes i början på juli i år.

Produkter och tjänster som betalas via abonnemang ökar stadigt. Telekomtjänster, media, och matkassar via nätet är bara några exempel där betalningen sker automatiskt via kort varje månad.

DIBS är dessutom mycket nära att slå ett annat nordiskt rekord när man inom kort kommer att passera en miljard genomförda transaktioner på nätet.

– När DIBS startade 1998 var vi pionjärer. Nu är vi börsnoterade och störst i Norden med över 15 000 nätbutiker med ett årligt försäljningsvärde via DIBS på över 100 miljarder kronor. Bara under förra året valde fler än 2 000 nya nätbutiker vår lösning. Det tog 15 år att genomföra en miljard betalningar. Nästa miljard kommer att gå mycket snabbare, säger Eric Wallin.

Källa: Press

Annons