Digital Day – världens nästa stora shoppingdag på nätet?

I morgon är det dags för Black Friday, Cyber Monday, Singles Day och Prime Day att få ännu en stor shoppingkonkurrent.

Den 30 december är det premiär för vad som troligen är världens senaste stora shoppingdag. Då går nämligen den första upplagan av Digital Day av stapeln, och upphovsmakaren Amazon tar tillfället i akt att rea ut massvis av produkter.

Som namnet avslöjar är det dock endast digitala produkter som kommer att säljas ut. E-handlaren utlovar bland annat 50 procents rabatt på filmer och TV-serier samt upp emot 80 procents rabatt på diverse TV-spel. Totalt ska över tusen digitala produkter ingå i dagens erbjudanden.

Annons
Annons

Följer upp Prime Day-succé 

Digital Day är inte den första egenkonstruerade shoppingdagen som Amazon har presenterat. I somras ägde den andra upplagan av Prime Day rum. Då passade miljoner amerikaner på att bli medlemmar hos e-handlaren och i samband med det köpa på sig produkter till nedsatta priser. Dagen - den 12 juli - slog både Black Friday och Cyber Monday och blev Amazons dittills bästa försäljningsmässigt.

Amerikansk media tror inte att Digital Day får samma genomslag, men dagen väntas ändå ge Amazon en affärsmässig topp i slutet av året. Digital Day pågår under 24 timmar den 30 december i år.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!