Disneys nätbutik kommer till Sverige och Danmark

Market rapporterar idag att Disney kommer öppna en nätbutik i Sverige inom kort. Lagom till julhandeln skall Disneystore.se slå upp portarna och tillgodose önskelistor ifrån svenska barn.

Disney tar emot allt större trafik till sin brittiska webshop ifrån andra europeiska länder och satsar nu på fler lokala nätbutiker, där Sverige kommer få en egen Disneybutik innan jul. Enligt detaljhandelschefen Mats Caneman på The Walt Disney Company Nordic är detta ett naturligt steg för företaget.

– Vi har under flera år sett att intresset i Sverige för att handla Disneyprodukter på nätet är stort i och med den trafik vi redan har från den här regionen till vår brittiska webshop. Det känns därför som ett naturligt nästa steg att öppna en svensk butik så att vi bättre kan lokalanpassa utbudet, säger Mats Caneman till Market.

Annons
Annons

Den som kommer att ta hand om Disneys e-handelssatsning i Sverige är Malin Stross som tidigare haft hand om Nikons nätbutiker i Europa.

Fler länder får lokala butiker

Disneystore.se kommer att innehålla produkter ifrån hela Disneys produktportfölj och 90 procent av varorna ska tydligen endast gå att köpa i Disney Store. Detta sägs även vara företagets första försök med direktförsäljning till konsument i Sverige.

Deras e-handelssatsning verka alltså vara ganska seriös och tillsammans med lanseringen i Sverige ska de även öppna lokala nätbutiker i Danmark, Spanien och Italien.

 

Källa: Market

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!