E-handeln ska rädda JC ur skuldkrisen

Hoppas att nätbutiken ska dra in pengar till fordringsägarna.

Det forna framgångsrika klädföretaget JC har gungat rejält de senaste åren. Av de tidigare 270 butikerna i Sverige, Norge och Finland är det idag bara 54 stycken kvar, varav inga i Norge. Och färre ska det bli.

Rekonstruktion gav ej önskat resultat

I våras ansökte kedjan om rekonstruktion och i oktober beslutade domstolen att förlänga processen med ytterligare tre månader.

Annons

Dock gav rekonstruktionen inte det resultat man hoppats på och när fordringsägarna knackade på dörren och ville ha igen sina skulder återstod endast att stänga ytterligare ett tiotal av de butiker som gått sämst.

E-handeln ska rädda företaget

Nu meddelas att företagets nya räddningsplan blir e-handeln, genom vilken man hoppas kunna få in pengar till att betala av skulderna.

- De här butikerna går inte med vinst och det är inte försvarbart att driva de vidare när man har stora skulder. JC måste visa sina fordringsägare att man har en ny strategi för att få in pengar och i samband med detta kommer man nu istället att satsa på näthandel, säger rekonstruktören Lennart Olsson till tidningen Smålänningen.

En av butikerna som nu tvingas stänga är butiken i Ljungby som funnits i 40 år. Fyra anställda förlorar sina jobb och enligt Smålänningen ska de anställda ha uppgett att de inte fått prata med tidningen om situationen, utan hänvisat till huvudkontoret i Stockholm.

JC ägs av Denim Island Group som är baserat i kina.

LÄS MER: JC Kopplar samman butikerna med kedjans e-handel

Annons