E-handelsplattform lanserar stöd för Apple Pay

Samt omfamnar det nya betalsättet "Payment Request".

Uppstickaren bland e-handelsplattformar, Quickbutik, meddelar idag flera nyheter på betalfronten. Plattformen säger sig vara först ut med stöd för Apple Pay i Sverige och samtidigt omfamnar man den nya betalrevolutionen via gränssnittet Payment Request API. Den senare har vi på Ehandel.se skrivit om tidigare och det möjliggör att webbläsaren i princip tar hand om betalningen.

LÄS ÄVEN: Payment Request API - nästa revolution inom e-handeln?

Annons

"Kortbetalning kommer ändras för alltid"

Bara för några dagar sedan gick Apple ut med att deras betalmetod Apple Pay nu hade stöd i Sverige. Eftersom smidigare betalningar ofta leder till högre konvertering så säger sig Quickbutik ha varit snabba på att få in betalmetoden i sin betalplattform.

- Att bidra och kontinuerligt se över hur vi kan optimera köpflödet ytterligare i våra butiker är något vi fokuserar på dagligen. Med lösningar som Apple Pay och Payment Request-stöd för webbläsare tror vi att sättet man handlar med kort på nätet, kommer att ändras för alltid, säger Azddin Benberkan, VD på Quickbutik, i ett pressmeddelande.

Via iPhone får du Apple Pay

Quickbutik ska inte bara satsa på att snabbt införa nya funktioner utan de ska även jobba för att göra plattformen så enkel som möjligt att använda. Med hjälp av tjänsten Stripe så ska Quickbutik ha gjort att de nya betalalternativen automatiskt visas för rätt kunder.

- Sitter du till exempel på en iPhone och laddar kassan så visas Apple Pay-möjligheten. Besöker man i stället samma kassa med webbläsaren Chrome på datorn, laddas Payment Request där betalflödet sker direkt i webbläsaren, förklarar Azddin Benberkan.

Kommer kunden in via en annan typ av enhet så erbjuds betalning via traditionell kortinmatning. Alla e-handlare som använder plattformen Quickbutik ska nu kunna aktivera den nya "betalupplevelsen", som företaget kallar det.

Annons