E-handlaren som blev en av Sveriges Bästa Arbetsplatser

"Ett av våra viktigaste mål".

Undersökningsföretaget Great Place to Work genomför årligen en medarbetarundersökning. Vinnarna presenteras i tre kategorier; små arbetsplatser med upp till 49 anställda, medelstora arbetsplatser med max 249 medarbetare och stora med mer än 250 anställda.

Great Place to Work har genomfört undersökningen i 17 år i Sverige, med målet om att skapa en förståelse kring kopplingen mellan verksamhetens resultat och medarbetarnas välmående på arbetsplatsen.

Annons

I år har fler arbetsgivare än någonsin, 300 stycken, deltagit i studien. Av de trehundra deltagande organisationerna har 60 lyckats landa en plats på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser. Däribland hamnade e-handlaren Skyltmax på Sveriges 15:e bästa arbetsplats inom kategorin småföretag. 

– Vi är väldigt stolta över att komma med på listan som en av Sveriges Bästa Arbetsplatser. Det är ett av våra viktigaste mål som vi nu har uppnått! Det ska vi fira ordentligt och sedan ska vi fortsätta jobba för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för att alla ska trivas. Målet nu är att komma med på listan även nästa år, säger John Eskilsson, medgrundare och vd på Skyltmax, i ett pressmeddelande.

Frukost och beachvolley

Webbutiken har tills idag sålt mer än tre miljoner skyltar till fler än 80 länder runtom i världen. Skyltmax startades 2008 och har 49 medarbetare. Enligt företaget har de länge jobbat mot att skapa en stark företagskultur och trygg arbetsplats med medarbetaren i fokus.

LÄS ÄVEN: E-handlarens nya mål: Skyltar för en miljard kronor

Några saker som skyltföretaget gör för att medarbetarna ska trivas är bland annat att det varje dag bjuds på frukost samt att Skyltmaxhuset är försett med både inne- och utegym, spelrum med pingisbord och TV-spel samt en beachvolleyplan. 

– En hållbar arbetsplatskultur och ett högt engagemang är ingenting som kommer av sig självt. Det kräver att ledningen förstår att prioritera medarbetarna, det kräver investeringar och det kräver tid, men vi vet att det lönar sig. Att vinna utmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplats är något som alla medarbetare kan vara stolta över. Engagemang är en förutsättning för framgång idag, kommenterar Great Place to Work utmärkelsen.

Annons