Ebay satsar stort på Indien och E-handlaren Snapdeal

Ebay fortsätter investera i e-handlare på tillväxtmarknader. Den här gången är det indiska Snapdeal som får ta emot 134 miljoner dollar i en ny investeringsrunda. Och nu spekuleras det i att Ebay kan köpa upp företaget helt längre fram, något man gjort tidigare på andra marknader.

E-handel i Indien växer så att det knakar. Mycket tack vare att allt fler börjar handla på nätet, men också för att utländska investerare nu vill ha sin del av kakan, så även Ebay. E-handelsjätten har redan tidigare stoppat in 50 miljoner dollar i e-handelssajten Snapdeal, men nu är det dags igen.

Den här gången har den New Delhi-baserade e-handlaren fått in 134 miljoner dollar i extra kapital och Ebay ska ha stått för en stor del av den summan. Och nu spekuleras det i att Ebay kan köpa upp företaget helt längre fram, något man gjort tidigare på andra marknader.

Annons
Annons

– Den snabba tillväxten i Indien och på andra tillväxtmarknader fortsätter att vara en central strategi för Ebays globala e-handel. Vi ser positivt på framtiden, både för Snapdeal och Ebays verksamhet i Indien. Att vi fortsätter investera i Snapdeal beror på dess kompletterande affärsmodell, en bra ledning och ett starkt varumärke, säger Jay Lee, Senior Vice President och APAC Managing Director på Ebay.

Indiens Alibaba

Totalt har Snapdeal nu fått in nästan 350 miljoner dollar i extra kapital sedan starten 2010, och enligt egna uppgifter förväntar de sig att nå en omsättning på 500 miljoner dollar i år.

Och att Ebay satsar på e-handelsföretag på tillväxtmarknader är inget nytt. E-handelsjätten räknar med att 12 procent av deras försäljning kommer att komma från dessa länder år 2015.

– Vi är marknadsledande på den snabbast växande marknaden i Indien. De som inte investerade i Alibaba vill inte missa att investera i Indien, säger Kunal Bahl, vd och grundare av Snapdeal.

Källor: TechCrunch, VentureBeat

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!