Efter Sveriges OS-succé: Rusning efter Kallas märke

Stort intresse för att köpa längdskidor.

De olympiska spelen i Pyeongchang har avslutats och Sverige kan räkna hem sitt bästa vinter-OS någonsin. Men de svenska idrottsstjärnorna har inte bara åstadkommit en rekordskörd på medaljfronten. De har också bidragit till ett rekordstort intresse för att testa vintersport.

Kallas märke 112 procent upp

Åtminstone om man ska tro Prisjakt, som säger sig ha märkt av ett kraftigt intresse för att köpa skidutrustning i samband med årets OS. Det ska framför allt handla om utrustning till längdskidåkning, och många har av allt att döma inspirerats av OS-stjärnan Charlotte Kallas framgångar.

Annons

- Skidutrustning av märket Fischer, som Charlotte Kalla använder, ökade med 112 procent från 2017, konstaterar Prisjakt i ett pressmeddelande.

Enligt Prisjakt har antalet sökningar på längdskidor ökat med nära 106 procent om man jämför med februari 2017. Samtidigt har sökningarna på stavar, längdskidsbindningar och skridskor också ökat med mellan 31 och 47 procent. E-handlare med skidutrustning i sortimentet har alltså alla möjligheter att få lite extra klirr i kassan just nu.

Letade skidor i samband med tävlingen

Intresset för längdskidor ska ha varit allra störst den 12 februari – samma dag som damernas jaktstart på 10 kilometer och herrarnas skidskytte på 12,5 kilometer gick av stapeln.

- Det pratas ofta om att mästerskap bänkar en hel nation framför Tv:n, men enligt vår data vill många svenskar även ta sig ut i spåret och utöva sporterna själva, säger Carl Vult von Steyern, Sverigechef på Prisjakt, i en kommentar.

Prisjakts data har tagits fram under perioden 9-25 februari 2018, och sedan jämförts med samma period 2017.

Annons