Efter rekordtillväxt: Beardshop-grundarna startar B2B-butik

Växte med 50 procent - siktar nu på 6 miljoner i B2B-omsättning.

Bakom Beardshop.se finner vi bolaget Grooming AB som också driver Grooming.se. Men grundarna har även ett separat bolag för den B2B-verksamhet som har vuxit fram vid sida av Beardshop.

E-handlarna Karin Fahlström och Jimmy Solfeldt är de som driver nätbutikerna och de har också startat Barber Supplier Nordic AB, som i över två år har försett barberare med företagets produkter. Någon separat e-handel för B2B-verksamheten har dock inte funnits.

Annons

- Barber Supplier Nordic AB startade vi på efterfrågan från barberare. Vi har hittat en affärsmodell som är ganska unik - vi utgår ifrån vårt sortiment, skönhetsprodukter för män, och säljer numera både direkt till slutkonsument samt business-to-business till barberare, retailbutiker och webbshopar som vill ha ett unikt produktutbud för män, säger Karin Fahlström, marknadsansvarig för barberarsatsningen, i ett pressmeddelande.

B2B-försäljningen ska idag ske via telefon och mail och så deltar företaget på olika mässor. Barber Supplier Nordic AB hade en tillväxt på 50 procent förra året och totalt omsatte företaget 4,2 miljoner kronor 2016. I år räknar Barber Supplier med att omsätta över 6 miljoner kronor.

B2B-försäljningen ska bli digital

Nu är det dags att även lansera en webbshop för B2B-verksamheten och företaget räknar med att en stor del av försäljningen kommer att ske via den till hösten, då sidan ska lanseras på bred front. Den nya webbutiken har testats sedan någon vecka tillbaka och ligger på adressen Barbersupplier.se.

- Vi är väldigt stolta över att båda företagen har en bra organisk tillväxt, och visar ett bra resultat. Vi har under de senaste åren fått förfrågningar om att ta in delägare, men känner oss nöjda med beslutet att växa i vår egen takt och bygga en stabil ekonomisk grund för fortsatt expansion, säger Karin Fahlström.

Efter att Barbersupplier.se rullats ut till hösten så väntar en företagsflytt under 2018. Verksamheten ska flyttas till nya lokaler i Bromma för att ge plats för ett större lager med egen lastbrygga och ett showroom för utbildningar.

Annons