Eleven lägger en helt ny foundation för tillväxt

Under 2015 är det tillväxt som gäller för skönhetsbutiken Eleven.se och nu byter ut man ut hela sin ledning. Företagets grundare, Michael Gegerfelt, blir ny CEO och han har i sin tur handplockat nytt blod på ledande poster. Målet är att utveckla bolaget och verksamheten i renodlat e-handelsformat.

Sommaren 2014 tog Eleven.se steget in i Norge och under 2015 är det dags för vidare expansion i Norden. Planen är att ha Nordens bredaste sortiment på skönhetsområdet med över 900 varumärken och 30 000 produkter online.

För att nå dit byter man nu ut hela sin ledning. Tidigare CEO Susanne Najafi lämnade vid årsskiftet bolaget och ersätts av grundaren till eleven.se, Michael Gegerfelt. Michael har valt att tillsätta Hannes Hasselrot som ny CPO vilken handplockats från herrmodekedjan Jack & Jones där han tidigare varit Internationell Retail Manager för Sverige, Finland och Baltikum.

Annons

Från samma koncern, Bestseller, väljer han också att låta Charlotta Dahlqvist, tidigare Country Chain Manager för dammodekedjan Vero Moda, ta över som CCO.

– Tillsammans kommer vi att skapa både skärpa och udd. Vi kommer att fokusera starkt på tillväxt och jag känner stort förtroende för Hannes och Charlotta som båda kommer från välkända retailkedjor där de haft resultaten med sig, säger Michael Gegerfelt.

Renodlat E-handelsformat

Bolaget, vars majoritetsägare är eEquity och Verdane Capital, har tillsammans med Michael även valt att rekrytera Fredrik Junefelt som CFO. Fredrik har sedan tidigare erfarenhet av att jobba för private equity bolag och har även varit verksam under flera år i e-handelsbranschen.

– Fredriks kompetens är helt rätt för oss just nu när vi behöver fokusera på både helhet och detalj. För mig personligen känns tillit viktigt och den här funktionen bör verkligen väljas med omsorg, säger Michael Gegerfelt.

Han påpekar också att eleven.se nu går in i slutskedet med ytterligare rekryteringar och därefter är samtliga team kompletta för att fortsätta utveckla bolaget och verksamheten i renodlat e-handelsformat.

Källa: Press

Annons