Etsy vill koppla ihop kunderna på väg mot köp

Konst och hantverkssajten Etsy vill göra det enklare att shoppa på marknadsplatsen. Något som två nyligen godkända patentansökningar kanske kan hjälpa till med. Det ena gör det möjligt med direktsänd videoförsäljning, och det andra ska hjälpa besökare att hitta saker de letar efter, men som de inte riktigt vet vad det är.

Det amerikanska hantverksmeckat Etsy ska ut på börsen inom kort. En notering väntas ske de närmaste månaderna och tros inbringa minst 100 miljoner dollar till det New York baserade företaget.

I väntat på detta har marknadsplatsen fått ett par patent godkända. Och som vissa patent brukar vara, som till exempel Amazons gravitationsstyrda muspekare, nyskapande ljussättning och 3D-skrivare, så är även dessa något svårtydda.

Annons

Det ena är ”en metod för att administrera ett interaktivt shoppingevent i direktsändning”. Den som arrangerar eventet ska kunna streama en video som visar upp en produkt som ska säljas. Potentiella köpare ska kunna se detta live och samtidigt chatta med varandra samt säljaren.

Patentansökan lämnades in 2009 och verkar även antyda att Etsy hoppas kunna samarbeta med redaktionella varumärken, som till exempel modetidningar. Tanken är att ”uppfinningen” ska ge Etsy en fördel gentemot konkurrerande marknadsplatser som Ebay som inte erbjuder den här typen av interaktion i realtid mellan potentiella köpare.

Besökare som söker hjälp

Det andra patentet som klubbats i genom är en applikation som ska hjälpa besökare på sajten att hitta saker de letar efter, men som de inte riktigt kan precisera. Något som kan vara lämpligt på en marknadsplats som säljer en del udda saker.

Vad applikationen verkar göra är att koppla samman besökaren med andra besökare som letat efter, eller köpt liknande objekt. Något som ska hjälpa till i sökandet då det verkar som att man får möjligheten att ställa frågor i någon form av chattklient.

I ansökan kallar man det en "search facilitator" men det ska vara högst oklart om det är ett datorprogram, en verklig person på Etsy eller en kund som gärna delar med sig av vad de köpt med andra besökare.

 

Foto: Etsy
Källor: Technical.lyInternet Retailer

Annons
Annons