Filippa K får ny VD

Kristofer Tonström byter ACO-krämerna mot modebranschen.

Efter att Anna Lönnerstedt axlat rollen som tillförordnad VD under hösten får nu Filippa K en permanent person på posten. Från och med på fredag är det istället Kristofer Tonström som styr skutan. Anna Lönnerstedt får istället en ny roll som Range & Supply Director.

Filippa Knutsson återvänder

Filippa K har drivit en egen e-handel sedan maj 2014 och företaget meddelade nyligen att Filippa Knutsson i egen hög person också återvänder till sin egen skapelse - nu i rollen som creative director. Nu meddelas i ett pressmeddelande att hennes återkomst kommer att sammanfalla med Tonströms tillträde.

Annons

Kristoffer Tonström kommer närmast från jobbet som VD på Omega Pharma Nordic AB, där han under de senaste fyra åren varit med och utvecklat ett flertal varumärken, däribland hälso- och hudvårdsföretaget ACO. Han har tidigare även varit verksam inom Procter & Gamble, bland annat som marknadsdirektör.

"Ett av Nordens starkaste märken"

Han ser nu fram emot att börja sitt nya arbete.

- Filippa K är ett av Nordens starkaste och mest spännande modevarumärken. Jag ser fram emot att få bli en del av Filippa K-teamet och bygga ett ännu större och starkare bolag, säger Kristofer Tonström i pressmeddelandet.

Samtidigt blir Simon Griffiths ny ordförande i Filippa K under det första halvåret av 2017.

Annons