Fyra snabba till Dustins nya VD – Georgi Ganev

I slutet av mars rapporterade vi att nätbutiken Dustin, som omsätter runt 4,5 miljarder kronor, skulle få en ny VD. Georgi Ganev som närmast kommer ifrån Telenor skulle få ta över spakarna hos Dustin. Nu i början av veckan meddelade företaget att Georgi tillträtt som ny VD.

Vi tänkte därför passa på att ställa några frågor till Georgi för att se vad han har att säga om Dustin.

Hur går det för Dustin, känner ni av den ökade konkurrensen inom E-handeln?

Annons

Att konkurresen är hård tror jag alla känner av. För vår del betyder det att vi ständigt måste förbättra oss för att växa affären och ta marknadsandelar, vilket vi också gör.


Georgi Ganev på Dustins lager. Han vet uppenbarligen var e-handelns hjärta ligger.

Ni köpte nyligen IT-Hantverkarna, är detta en del i en större plan att gå in på tjänstemarknaden?

Vi har tidigare berättat om våra planer att bredda utbudet inom tjänstesektorn och detta är ett bevis på att vi menar allvar. Det finns tydliga kundbehov som detta förvärv stödjer och jag ser fram emot att utveckla den affären.

Kommer Dustin bredda sitt sortiment till andra produktgrupper vilket flera stora aktörer på nätet gör just nu?

Vi kommer alltid att utvärdera nya möjligheter om det gynnar våra kunder och utan att vi tappar fokus. Öppenhet för nya idéer är viktigt men prioritering är i slutändan kritiskt och hur tråkigt det än låter så handlar det ofta om att våga välja bort.

Vad har du överst på bordet som ny VD för Dustin?

Annons

Just nu gäller det att gå igenom och förstå verksamheten. Förutom att träffa många medarbetare så lyssnar jag på kunder och samarbetspartners. Idag besökte jag vårt fantastiska centrallager i Rosersberg vilket gjorde mig stolt.

Vi tackar Georgi för svaren och önskar honom lycka till framöver. Att ratta ett stort e-handelsföretag som Dustin kräver nog en hel del i denna snabbt växande bransch. Dustin borde dock vara i trygga händer med tanke på att Georgi var snabb med att kolla in lagret, hjärtat i en e-handelsverksamhet.

 

Relaterade nyheter:
Dustin tar ny vd och koncernchef ifrån Telenor

Annons