Glitterhatande sajt säljs för över en halv miljon

Förra veckan berättade vi om den nystartade e-handelssajten ShipYourEnemiesGlitter.com. En sida som kallade glitter för herpes i pysselvärlden och som nu skulle hjälpa dig att straffa din fiende med en glitterbomb, i form av ett kuvert fullt med glitter. När media började skriva om sajten uppdagades dock ett problem.

Grundaren av den glitterhatande e-handelssajten, 22-åriga Mathew Carpenter, insåg snabbt att han skulle behöva packa glitter i veckor efter mediastormen och likställer man glitter med herpes är det förstås inte speciellt roligt. Sidans orderfunktion stängdes snabbt och Mathew har sedan dess letat efter en köpare som kan ta över verksamheten.

Knappt en vecka efter att han lanserat sajten lade han upp den på Flippa, en marknadsplats för entreprenörer där man kan sälja startups, domäner och annat entreprenöriellt gods.

Annons
Annons

Mindre än två veckor efter lanseringen har Mathew nu lyckats göra sig av med sin glitterhandel för 85 000 dollar. På nio dagar har han alltså tjänat närmare 700 000 kronor.

Inte första gången

Det hela är dock förmodligen inte en slump utan Mathew ska jobba med just detta. Han säljer bland annat en bok som ska handla om hur man gör sig av med en sajt snabbt för mycket pengar. Han har även tidigare auktionerat ut sajter på Flippa för fyrsiffriga belopp.

Framgångarna med ShipYourEnemiesGlitter kan dock vara svårslagna om inte annat för den korta perioden till avslut med ett betydande belopp. Förhoppningsvis tycker köparen om glitter och kan tjäna en hacka på alla order som tydligen skall ligga kvar sedan i måndags, i förra veckan, då sajten lanserades. Över 2000 beställningar ska ha lagts innan orderfunktionen stängdes av.

 

Källa: Ars, Guardian

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!