Han blir betaljättens Sverigechef

Ska lokalanpassa verksamheten i Sverige.

Betalbolaget Nets, som bland annat äger e-handelsleverantörerna DIBS och Paytrail, får nu en Sverigechef. Detta innebär samtidigt att det officiella ansvaret för Sverige flyttas från Danmark - där Nets har sitt huvudkontor - till Sverige.

"Stor potential för Nets i Sverige"

Den nya Sverigechefen tas ifrån det egna ledet och Patrick Höijer, "Senior Vice President för Nets Merchant Services", blir den som får ansvaret för vårt avlånga land.

Annons

- Det är stor potential för Nets i Sverige. Vår ambition är att bli en mycket större leverantör av betalningsrelaterade tjänster och infrastruktur till svenska handlare och banker. Jag har förtroende för att Patrick Höijer och den svenska organisationen kommer att göra sitt yttersta för att leverera enligt den ambitionen, säger Bo Nilsson, vd för Nets.

Vi bad Patrick Höijer om en kommentar och hur han ser på bolagets position inom den svenska e-handeln:

- Nets har med dotterbolaget DIBS och produktområdet Netaxept en stark position inom e-handel på den svenska marknaden. Koncernen satsar mycket på e-handel och utvecklar koncerngemensamma tjänster som går över samtliga bolag i samtliga nordiska länder, säger Patrick Höijer.

"En väldigt ambitiös e-handelsroadmap"

Patrick tar upp exempel som deras tjänst “Kom ihåg mig”, som sparar kundernas kortuppgifter, samt deras relativt nya e-handelskassa Easy.

- E-handel är ett väldigt prioriterat område för oss. Även framgent har vi en väldigt ambitiös e-handelsroadmap, speciellt gentemot den svenska marknaden, säger Patrick Höijer.

Patrick Höijer, som har arbetat på Nets i tre år, har idag ansvaret för segmentet stora kunder. Han har tidigare haft flera chefspositioner på Tele2 och Eon.

Annons