Hästbutik sadlar om och satsar på ny nätbutik

Hööks hästsport har fysiska butiker runt om i hela Norden men på senare tid har e-handeln blivit en allt mer betydelsefull kanal. En våg man vill rida vidare på och därför har man nu börjat arbetet med att ta fram en ny nätbutik som ska hjälpa dem slå sina konkurrenter med hästlängder.

1931 startade det sadelmakeri som idag är Hööks hästsport och en av Nordens största aktörer för ryttare, häst och hund. Företaget som omsätter cirka 300 miljoner kronor har sitt huvudkontor i Borås, och förutom butiker över hela Norden, säljer man även produkter via postorderförsäljning och sin e-handel.

I dag har e-handeln blivit en av deras viktigaste kanaler för att nå sina kunder och på senare tid har det växt fram ett behov av en mer modern plattform.

Annons

– Vi har ett arv av kunskap, produktutveckling och serviceanda vars ursprung ligger nästan 80 år tillbaka i tiden. Genom att finnas till hands för våra kunder 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, gör vi allt för att tillmötesgå de höga krav som ställs på oss, säger Joachim Höök, vd för Hööks hästsport.

Därför har man nu i samarbete med Star Republic, börjat arbetet med att ta fram en ny e-handel med EPiServer Commerce som plattform för morgondagens e-handel.

– Star Republic som leverantör och EPiServer Commerce som plattform ger oss det vi behöver i dag samtidigt som det ger oss möjlighet att växa med tiden. Vi har väldigt stora ambitioner och förväntningar av vår satsning på en ny digital plattform där e-handeln och våra 38 fysiska butiker kommer samverka med våra många och trogna kunder, säger Joachim Höök.

 

Källa: Press

Annons