Hundraåring ska ta upp kampen med nätjättarna

I början av oktober lanserade Nordiska Galleriet sin nya webbutik efter hundra år i den fysiska världen. Ambitionen är att konkurrera med e-handelsjättar som Rum21 och Länna möbler. Och enligt egen utsago har det hittills gått klart över förväntningarna.

I år firar Nordiska Galleriet 100 år efter att den nuvarande ägarens farfars morbror startade en möbelbutik 1913. Butiken hette från början Auktionshallen, men det ändrades under 1940-talet till det nuvarande namnet Nordiska Galleriet.

I den fysiska butiken ligger fokus på designmöbler, inredningsdetaljer och presentartiklar från internationellt erkända designers. Bland annat Le Corbusier, Charles och Ray Eames, Arne Jacobsen, Eero Saarinen och Hans J. Wegner.

Annons

Man har även produkter från den egna kollektionen, NG Collection, och nu flyttar man ut sortimentet på nätet i den nylanserade webbutiken.

– Vi ser webbutiken som ett viktigt komplement till vår fysiska butik på Nybrogatan i Stockholm, och därmed breddar vi vår tillgänglighet så att alla i Sverige nu har en möjlighet att handla från våra exklusiva varumärken, säger Nordiska Galleriets ägare och VD, Olle Heigard.

Siktar högt

100 års-Jubileet firas bland annat med en helt unik utgåva av Arne Jacobsens stol Sjuan. Stolen finns endast i 100 exemplar där varje stol är numrerad från 1 till 100. Stolen kommer att säljas både i butiken och på nätet.

– Vi är mycket stolta över samarbetet med Fritz Hansen, som bland annat tillverkar Arne Jacobsens möbler. Redan tidigare var vi den största återförsäljaren i Sverige och vi driver även Fritz Hansens flaggskeppsbutik i anslutning till vår butik på Nybrogatan, säger Olle Heigard. 

Nätbutiken lanserades den 5 oktober och man ska så här långt vara väldigt nöjda med responsen som butiken fått. Och målet för framtiden är högt ställt.

– Vår ambition är att börja konkurrera med ”jättarna” inom e-handeln i möbelbranschen, som Rum21 och Länna möbler, säger Carl Heigard, säljare och IT-ansvarig på Nordiska Galleriet.

 

Annons

Källa: Press

Annons