Jakten efter kryptovalutor – en riktig kassako för e-handlarna

"Aldrig upplevt en liknande efterfrågan".

Det sägs ofta att de som blev rika på guldrushen inte var de som grävde efter guld utan snarare butikerna som sålde det som behövdes för att genomföra grävandet. Något liknande kan nu ske i grävandet av kryptovalutor, som inte sker med spadar och vaskpannor utan med datorer och grafikkort.

LÄS ÄVEN: Rusning hos e-handlare när Bitcoin sköt i höjden

Annons

Kryptofantaster köper just nu upp alla grafikkort, som används för det digitala grävandet, och e-handlaren Komplett är en av de butiker som påpekat den enorma efterfrågan som finns just nu. Grafikkort för datorer sägs gå åt som smör i solsken och kunderna ska stå på kö för att köpa de mest populära produkterna.

Grafikkort är dock inte det enda som går ut som smör i solsken. Komplett meddelar nu att de sålt 35 procent fler nätaggregat jämfört med samma period förra året. Ett nätaggregat är helt enkelt det som skickar ström till bland annat grafikkorten och ström är en av de stora kostnaderna i grävandet efter digitala valutor.

"En enorm efterfrågan"

Ju bättre nätaggregat desto mindre ström slösar man vid kryptovaskandet.

- Genom att installera nya nätaggregat blir strömtillförseln mer effektiv och förbrukningen går ner. Vi märker en enorm efterfrågan och det är speciellt de kraftigaste modellerna som är populära, säger Pål Fredrik Berg, kategorichef på Komplett.

Flera stora tillverkare av nätaggregat ska nu ha leveransproblem till följd av den enorma efterfrågan.

- Komplett har aldrig upplevt en liknande efterfrågan. Även om aktuella nätaggregat är utsålda, rekommenderas det att lägga en beställning. Då hamnar du långt fram i kön så fort nya leveranser kommer in till vårt lager, säger Pål Fredrik Berg.

LÄS ÄVEN: Nyckeln till Bitcoins enorma framgång

Annons
Annons