Klarna expanderar till USA i början av nästa år

Nu är det klart, Klarna kommer i början av 2015 ta sig an den amerikanska marknaden. Betalföretaget håller just nu på med att sätta upp ett kontor i New York och räknar med att fem till tio företag ska börja använda deras betalningslösningar vid lanseringen.

I slutet av augusti rapporterade New York Times om Klarnas planer på att lansera sin betalningslösning i USA. Klarnas skulle då ha börjat leta personal i landet och enligt deras uppgifter skulle expansionen ske någon gång under 2015.

Nu är det officiellt. I en intervju med med Wall Street Journal bekräftar bolagets vd och medgrundare, Sebastian Siemiatkowski, att lanseringen på den amerikanska marknaden ska ske i början av nästa år.

Annons
Annons

Han säger också att lanseringen inte kommer att kräva någon ny finansiering, däremot kan det bli aktuellt längre fram när verksamheten ska expandera.

Tuff konkurrens

Man inser dock att det inte bara är att valsa in på den amerikanska marknaden och Klarna väntar sig hård konkurrens från redan etablerade amerikanska aktörer, till exempel PayPal som erbjuder en liknande tjänst i PayPal Credit.

Betalföretaget håller just nu på med att sätta upp ett kontor i New York och man räknar med att fem till tio företag ska använda Klarnas betalningslösningar vid lanseringen.

– Vissa av dem har du med all säkerhet hört talas om. Andra kommer att vara mindre, regionala aktörer. Vi vill ha en bra blandning att gå till marknaden med. Vi har under åren känt att möjligheten finns där, att vår produkt verkligen har stor potential i USA, säger Sebastian Siemiatkowski.Källa: WSJ

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!