Klarna vinner pris och blir en central del av Magento

"En erkänd ledare inom betalningsindustrin".

Under den åttonde Imagine-konferensen i Las Vegas så fick det svenska betalbolaget Klarna ta emot utmärkelsen "The Marketplace Innovator Award" av e-handelsplattformen Magento.

LÄS ÄVEN: Magento får storinvestering - tar in 250 miljoner dollar

Annons

I samband med utmärkelsen så tillkännagavs också att Klarna nu blir en del av den öppna plattformen Magento. Klarna har förstås fungerat med Magento - en av världens största e-handelsplattformar - tidigare men nu blir det en integrerad del av erbjudandet.

- Vi är stolta över att ha blivit utvalda till att vara en av de integrerade betalningslösningarna i den senaste versionen av Magento Commerce-plattformen. Vårt partnerskap utvecklas i takt med den stora och växande efterfrågan från e-handlare, vilket är ett kvitto på kvaliteten i våra flexibla, säkra och smidiga betaltjänster, säger Michael Rouse, CCO på Klarna.

"Minska antalet övergivna kundvagnar"

E-handlare som kör Magento kommer att kunna integrera en eller flera av Klarnas produkter baserat på lokal tillgänglighet. Klarna blir nu vad som kallas en CBE (Core Bundled Extension) och kommer att finnas med i version 2.2.4 av Magento. E-handlare behöver därmed inte ladda ner och installera modulen separat.

- Klarna är en erkänd ledare inom betalningsindustrin, med en bevisad kompetens att kunna leverera de flexibla betalningslösningar som e-handlare behöver för att upprätthålla sin konkurrenskraft. Att addera Klarna som en CBE i vår senaste version kommer att hjälpa e-handlarna att effektivisera sin kassa och minska antalet konsumenter som överger sin kundvagn, säger Ryan Murden, affärsutvecklingschef på Magento Commerce.

Annons