Klarnas VD får kunglig näringslivsmedalj

"Ingen kunde förutse att vi en dag skulle få ta emot en sådan utmärkelse".

Sebastian Siemiatkowski tog igår mot det Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj. En medalj och utmärkelse som ska belöna framstående entreprenörskap. Sällskapet bakom förvaltar fonder på en en halv miljard kronor och lämnar bidrag till forskning, utbildning och sociala ändamål.

Klarna har på 12 år gått från en källarlokal på Holländargatan i Stockholm till att omsätta miljardbelopp och omforma hela betalbranschen på nätet. Detta är inte första gången Klarnas grundare tar emot pris för sitt entreprenörskap. 2013 fick de pris som Årets Grundare och Entreprenörsföretag och 2015 blev de utsedda till Sveriges främsta entreprenörer, för att nämna några.

Annons

Nu får Klarnas VD och medgrundare ta emot en högst kunglig medalj och motiveringen lyder:

“Sebastian Siemiatkowski, VD för Klarna, har utvecklat ett studentprojekt för säker och smidig internethandel till ett miljardföretag på drygt 12 år.”

"Arbeta hårt för något man tror på"

Klarnas VD kommenterar själv utmärkelsen med:

- Det är en stor ära att få ta emot Näringslivsmedaljen å hela Klarnas vägnar. När vi startade Klarna för 12 år sedan tror jag inte någon av oss kunde ha förutsett att vi en dag skulle få ta emot en sådan utmärkelse, men det visar hur mycket man kan uträtta om man är villig att arbeta hårt för något man tror på, säger Sebastian Siemiatkowski.

Sebastian verkar dock inte vara nöjd med att ha fått kunglig uppmärksamhet utan det hårda arbetet ska fortsätta.

- Vi ser fantastiska möjligheter i den digitala ekonomin som vi nu lever i, och jag hoppas att Klarna kommer att spela en viktig roll i att skapa fler nya tjänster som underlättar för ännu fler människor i deras vardag.

Annons