Klarnas nya kassa och grafiska profil avslöjad

Redan efter vår första artikel, då gällande Klarnas "hemliga kassa", startade ett sökande efter deras nya Checkout. Både av oss och andra nyfikna e-handlare. Efter uppdagandet att Klarna skulle byta grafisk profil har vi även letat efter deras nya logotyp. Nu tror vi att vi hittat den och kanske även kassan.

I vår senaste artikel, om kassan, berättade vi hur Klarna redan nu ska ha börjat teckna beta-avtal med ett större antal e-handlare. Vi har fått reda på att en av dessa kan vara Ridestore.se. Vi får inte fram "superkassan" i skrivande stund men en som har fått det skickade nedanstående skärmdump.

Det är förmodligen så att kassan är avstängd emellanåt, slumpas fram i ett A/B-test eller så visas den bara i vissa geografiska områden (via geo-ip). Något vi faktiskt hört i tidiga rykten gällande kassan.

Annons
Annons

Vi har även kontrollerat logotypen i kassan mot folk som ska ha sett den och det ska vara den nya grafiska profilen.


En av de första butikerna att testa kassan? (klicka för större bild)

Här ovanför ser vi den nya kassan som dock demonstrerats tidigare. Det mest intressanta kan vara den lilla logotypen som ses till höger. Klarnas nya logotyp verkar ha blivit av med tulpanen, vilket vi rapporterat om tidigare, men helt borta är den ändå inte. Logotypen ser även ut att ha en mer mättad färg och inför delar ifrån tulpanen i K:et. En relativt stor förändring men samtidigt "safe" och lätt att känna igen.


Gamla och nya Klarna

Vi är alltså ganska säkra på att detta är Klarnas nya grafiska profil och även framtiden för företaget, med den nya kassan. Det ska dock bli intressant att hitta fler beta-testare av tjänsten framöver och även få se de tester av konverteringen som vi gissar pågår just nu.

 

Uppdatering:
Vi har uppdaterat huvudbilden då Klarna nu har gått ut med den nya logotypen till sina kunder. De skriver följande i ett e-postmeddelande, där logotypen presenteras i större version:

"Vi är glada över att kunna presentera Klarnas nya utseende! Den 4:e oktober offentliggör vi vår nya hemsida och logotyp för allmänheten."

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!