Komplett köper upp norskt möbelföretag

Den norska e-handelsjätten köper in sig på ytterligare ett område.

Komplett Group köper 50,1 procent av norska nätbaserade möbelbutiken SixBondStreet.no genom en riktad emission. Komplett blir därmed största ägare i möbelföretaget. 

- Möbler och interiör är en tillväxtkategori på nätet. För oss är detta en spännande satsning och ett naturligt komplement till de andra produktkategorierna vi redan har, säger Ole Vinje, koncernchef för Komplett Group, i ett pressmeddelande.

Annons

Lanserades 2012

SixBondStreet lanserades 2012 och öppnade sin första fysiska butik i Oslo 2015.

Ole Vinje tror att Kompletts tidigare erfarenheter av att bedriva e-handel kommer väl till pass även med det nya förvärvet.

- Med uppköpet av SixBondStreet.no har vi fått in mycket duktigt branschfolk. Vår ambition är att erbjuda möbler och interiörprodukter med god kvalitet och design till norska folket. Genom vår kompetens inom logistik och näthandel har vi stor tro på att vi kan åstadkomma mycket tillsammans, säger Ole Vinje i pressmedelandet från Komplett Group.

Övriga delägare i SixBondStreet.no är Magenta Invest AS, Macama AS och Aqua Consulting Inc, som tillsammans äger 49,9 rocent.

Annons