Komplett ska öka den mobila handeln med ett klick

Kommer till Sverige nästa år.

Den norska e-handelsjätten Komplett lanserar nu köp med ett klick. En betalmetod som är inspirerad av Amazons “1-Click”-lösning.

LÄS ÄVEN: E-handelns största och mest hatade patent faller på måndag

Annons

Att minska antalet steg innan köpet genomförts till endast ett klick, hoppas Komplett bland annat ska öka e-handeln i mobilen.

- För kunderna betyder detta att de bara klickar en gång för att köpa en produkt. Det är snabbare och enklare, och vi väntar oss att det ökar handeln via mobila enheter, säger Live Haukvik, vd för Komplett Norden.

"Enkelt att ångra sig"

Den nya betalmetoden rullas nu ut i Norge och under nästa år ska köp med ett klick även komma till Sverige och Komplett.se. Kunder som genomför ett köp med ett klick kommer att få en faktura i efterhand. Nästa år ska betalmetoden dock även inkludera förhandslagrade kortuppgifter.

- Lösningen är snabb, säker och enkel. Och skulle det gå för snabbt är det enkelt att ångra sig. När kunderna har tryckt på “köp med ett klick” kommer de till en orderbekräftelsesida med en länk till “Min Sida” där man kan avbeställa produkten, säger Live Haukvik.

Vid första köpet måste kunden logga in och verifiera sig med BankID, men efter det ska det alltså endast vara att klicka på "köp med ett klick" för att få varan hemskickad. Enligt Komplett är de den första nätbutiken i Norge med denna typ av lösning.

Annons