Konkurrenter kastar ut Amazons skåp ur butikerna

Amazon har under de senaste åren placerat ut sina postbox-liknande skåp i butiker runt om i USA. Bland annat hos konkurrenterna Staples och RadioShack. Nu väljer de dock att ta bort e-handelsjättens skåp ur sina butiker.

Under hösten 2011 började Amazon att placera ut postbox-liknande skåp i 7-Eleven butiker för att erbjuda ytterligare ett sätt att leverera paket till sina kunder. Sakta men säkert har man utökat sin flotta med skåp och i dag finns de utspridda lite varstans i USA, men även i London.

Bland annat har Amazon haft skåp utplacerade i Staples och RadioShacks butiker, det trots att de får anses vara bittra konkurrenter. Något de nu verkar ha insett och de båda har börjat att fasa ut e-handelsjättens skåp ur butikerna.

Annons

Inte motsvarat förväntningarna

Både Staples och RadioShack började under hösten 2012 att placera ut Amazons skåp i sina butiker. Antagligen hoppades de på en ökad ström av kunder som skulle kika in i butiken när de ändå var på plats och hämtade sina e-handelspaket.

Att Staples avslutar samarbetet beror enligt dem själva på att installationen inte motsvarat de förväntningar som företaget haft. RadioShack säger att förvaringsskåpen inte passat med bolagets senaste strategi som bland annat ska vara att minska ”röran” i butikerna.

Källa: Cnet

Annons