Kritikstorm mot Linas Matkasse vändes till lovebombing

Plötsligt ville alla ge fem stjärnor.

Under veckan har en något oväntad storm blossat upp i sociala medier kring e-handelsföretaget Linas Matkasse. Allt började med att en av företagets Google-annonser dök upp på ett ställe som företaget själv inte uppskattade - nämligen på sajten Samhällsnytt, som tidigare hette Avpixlat.

"Givetvis ingenting vi står bakom"

När Linas Matkasse uppmärksammades på att deras företag syntes på sajten, gick de in och reglerade i Googles annonseringstjänst, så att saken inte skulle upprepas.

Annons

- Detta är givetvis ingenting vi står bakom och vi har sett till att exkludera denna placement framöver, skrev företaget då på Twitter.

Saken uppmärksammades på fler sajter, som av många uppfattas som fränglingsfientliga, och snart började negativa kommentarer och omdömen att strömma in på företagets Facebooksida och i andra sociala medier. Kritiken gällde bland annat att företaget inte skulle vara för yttrandefrihet, då de inte ville annonsera på Samhällsnytt.

"Nu beställde jag en extra kasse"

Men sedan dröjde det inte länge förrän kritikstormen vände helt. Något dygn senare fylldes kommentarerna på Linas Matkasses Facebooksida istället av nya och gamla kunder som tackade företaget för deras ställningstagande. De flesta som kommenterade händelsen gav också företaget fem stjärnor.

- Ett företag med moralisk ryggrad - respekt! skrev en person.

- På grund av vad som hänt vill jag höja betygssnittet, skrev en annan.

- Nu beställde jag en extra kasse på grund av detta, tillkännagav en tredje.

Hävdar felaktig beskyllning

Nu passar företaget själva på att kommentera saken.

- Det vi kan kommentera är att Linas Matkasse under de senaste dagarna i sociala medier felaktigt beskyllts för att vara emot yttrandefrihet. Företaget Linas Matkasse har ingen politisk inriktning, vi står för yttrandefrihet och tycker att mångfald är bra, skriver Stina Svensson, chef för Varumärke & Kommunikation på Linas Matkasse, till Ehandel.se.

Annons

Annons