Kvinnorna julhandlar redan medan männen avvaktar

Kvinnor kastar sig ivrigt in i julhandeln redan i oktober men männen drar ut på det till december. Det visar en undersökning som Opinion gjort för Komplett Group. Männen är dock inte så sega som myten vill få det att framstå som, endast en liten klick väntar med julklapparna till strax innan julafton.

Nyligen rapporterade Adobe att svenskarna inleder sin julhandel runt den 25 november. Ett datum som såklart inte stämmer in på alla julklappstörstande och enligt en undersökning, som Opinion gjort för Komplett Group, verkar kvinnorna vara något snabbare ur startblocken än sina manliga kollegor.

Kvinnor inleder julhandeln redan i oktober och över 44 procent av de svenska kvinnorna är igång med julhandeln i slutet av november. Däremot har endast 25 procent av männen påbörjat julklappsinköpen i slutet av denna månaden.

Annons

– Kvinnan verkar vara familjens inköpschef och som tidigt känner av allvaret med julruschen, säger Erik Johannesson, sälj- och marknadschef hos Komplett.se

Shoppa från soffan

Männen ska dock inte vara så sega som myten vill få det att framstå. Endast 7 procent av männen svarar att de startar julhandeln några få dagar innan julafton. Något som lugnar Komplett.se något.

– För att vara hundra procent säker på att julklapparna ligger under granen på julafton rekommenderar vi att vara ute i god tid när du handlar dina julklappar på nätet, säger Johannesson.

Och julklappshandlandet blir enligt många män mycket bekvämare tack vare e-handeln. I undersökningen uppger 46 procent av männen att de ser klara fördelar med att göra julklappsinköpen hemma från soffan.

– I år är Playstation 4 och iPhone 6 speciellt heta, men vi har även fyllt butiken med bland annat LEGO som är en populär julklapp. Vi har anpassat oss för att attrahera fler soffhandlande män och kvinnor och vi förväntar oss en kraftig tillväxt i julhandeln till följd av detta, säger Johannesson.

 

Källa: Press

Annons

Annons