Linas Matkasses VD avgår – satsar på biståndsprojekt

Ny VD rekryteras från Viaplay.

Linas Matkasses VD och medgrundare Niklas Aronsson lämnar sin post efter snart tio år som företagets ledare. Istället ska han satsa på att bygga upp företagets biståndsprojekt, Plate for Plate, genom vilket 10 000 kenyanska skolbarn förses med lunch fem dagar i veckan. 

- Jag har alltid känt ett starkt stöd från min styrelse, men för min egen del har jag landat i att jag i första hand är en entreprenör som älskar att starta upp saker, säger Aronsson i ett pressmeddelande.

Annons

Fick idén av frun

Aronsson var med och startade Linas Matkasse 2008 och har sedan dess sett företaget växa till att omsätta över 1,5 miljarder och ha verksamhet i fem länder.

- Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att idén som min fru gav mig skulle ta mig på den resa jag fått vara med om, säger han.

Han kommer att fortsätta att vara delägare i företaget och blir nu även vice ordförande i styrelsen.

Nya VD:n direkt från Viaplay

Ny VD på Linas Matkasse blir istället Jonas Karlén, som närmast kommer från MTG-koncernen där han sedan 2015 drivit VOD-tjänsten Viaplay.

Han ser nu fram emot att ta sig an sitt nya uppdrag.

- Jag ser verkligen fram emot att börja jobba på Linas Matkasse och jag är otroligt imponerad och fascinerad över vad som åstadkommits hittills. Det finns en solid och väl fungerande verksamhet att bygga vidare på och det är en spännande och stimulerande utmaning att få leda bolaget in i nästa fas. Min familj har varit nöjda kunder under många år och jag har av egen erfarenhet upplevt det stora värde som Linas Matkasse ger.

Annons