Lugnet före stormen råder bland landets postombud

Än så länge är det stilla men redan nästa vecka räknar landets postombud och utlämningsställen med att trycket kommer att öka rejält.

PostNord förbereder sig inför en ny rekordjul, något som även gäller för landets postombud. I år väntas svenskarna handla julklappar för 20,5 miljarder kronor, mer än en fjärdedel av dessa komma att inhandlas online.

Än så länge är det ganska lugnt hos postombuden runt om i Sverige, men det kommer att förändras inom kort. Något man är väl medveten om på ICA Maxi Mora. Enligt DT.se ökade antalet paket som lämnades ut av Ica Maxi i Mora med 17 procent förra året jämfört med 2013. Hittills i år har det ökat med mellan 8 och 10 procent.

Annons

– Vi märker ju tydligt av att e-handel blir vanligare. Utlämningarna hos oss blir fler. Det kommer dra i gång ordentligt de kommande veckorna, säger kassachefen Annette Malm till dt.se.

Snabba på att hämta ut, än så länge

Att det lätt blir trångt och svettigt ute bland landets postombud när det närmar sig jul har vi sett tydliga prov på de senaste åren. Ett problem som man också stött på hos Lemon Livs i Karlstad som är utlämningsställe för PostNords konkurrent DHL. I november berättade butiksinnehavaren Armin Salimi att de var beredda på en ökning redan i börja av december.

– Jag räknar med att trycket nu ökar efterhand. Redan i nästa vecka kan det vara bra fart, sade Armin Salimi till NWT.se.

Annons