Michael Wictors nya gig efter att ha lämnat Ehandel.se

"Alltid varit imponerad över deras tillväxtresa".

E-handelsleverantören Contentor meddelar att man tagit in nya investerare. Förra året var mycket händelsrikt för Contentor då man slog ihop tre bolag till ett, samtidigt som Rebecca Brodd lämnade över vd-stolen till Rabie Salem.

LÄS ÄVEN: Contentors vd Rebecca Brodd lämnar - han tar över

Annons

Trots ett stökigt år så meddelar Rabie Salem att bolaget fortsatt levererar tillväxt. Totalt skall Contentor fram till augusti förra året omsatt lite över 17 miljoner kronor, jämfört med 16,4 miljoner året innan. Tillväxten sker dock med en förlust på 131 tusen kronor.

Målet nu är 25 miljoner

Efter att man genomfört en fusion och omorganisation under 2018 är nu målet att ta bolaget till 25 miljoner kronor i omsättning, enligt Rabie Salem. Detta kommer bland annat att ske med nya delägare.

LÄS ÄVEN: Michael Wictor lämnar Ehandel.se - han blir ny VD

I en ny investeringsrunda ska nämligen Michael Wictor deltagit. Efter fyra år som vd på Ehandel.se blir Michael Wictor nu alltså delägare och rådgivare åt content-bolaget med säte i Helsingborg. Rabie Salem och tidigare investeraren Anton Johansson deltog också i rundan.

- Jag har via min tidigare roll följt Contentor på nära håll och alltid varit imponerad över deras tillväxtresa. Content och översättningar är några av de mest manuella processerna e-handlare arbetar med och i takt med ökat cross-borderfokus, konkurrenskraften i bra innehåll och fokuset hos de flesta på automatisering känns det som Contentor verkligen kan lösa ett viktigt problem åt sina kunder, säger Michael Wictor i ett pressmeddelande.

"En extremt attraktiv position"

Michael Wictor ska nu ta rollen som aktiv rådgivare till bolaget och arbeta nära vd och styrelse både strategiskt och praktiskt. Anton Johansson ska samtidigt mer än dubblat sin ägarandel i Contentor. Han ser att bolaget har en mycket bra position i den allt mer content-drivna e-handeln.

- Jag tycker Contentor har en extremt attraktiv position här med stor erfarenhet av texter och översättningar för just e-handel men också med fokus på API-integrationer och automatisering av de här processerna, säger Anton Johansson.

Contentor, med kunder som Partykungen, Footway, Wakakuu och Tailorstore, sysselsätter idag runt 400 översättare.

Annons

Annons