Microsoft tar emot Bitcoin för köp av digitalt innehåll

Den amerikanska IT-jätten Microsoft har börjat acceptera bitcoin som betalmedel för att ladda ner digitalt innehåll i sina nätbutiker för Xbox och Windows. Än så länge gäller det dock bara för de som bor i USA, och det gäller inte alla typer av produkter.

I september meddelade PayPal att deras dotterbolag Braintree skulle införa stöd för Bitcoin. Några veckor senare införde man själva stöd för kryptovalutan i sin egen tjänst PayPal Payments Hub, en betaltjänst för de som säljer digitalt gods som musik och filmer.

Även Dell stöder valutan sedan i somras och nu är det dags för nästa nätjätte att hoppa på det virtuella valutatåget, nämligen Microsoft. Det innebär att det därmed är fritt fram att köpa digitalt innehåll som appar, spel, musik och filmer i it-jättens nätbutiker för Xbox och Windows med sina surt förvärvade Bitcoins.

Annons

Bara i USA

Än så länge verkar det bara gälla för de som bor i USA och det gäller inte heller alla typer av köp. Till exempel går det inte att köpa tjänster som Office 365. Användare kan även ladda sina Microsoft-konton med bitcoins men ännu är det inte möjligt att göra betalningar med valutan.

Varken Microsoft eller Bitpay, som man ska samarbeta med i det här fallet, vill kommentera några detaljer, de har inte heller gått ut med något officiellt uttalande.

 

Källor: TechCrunch, The Verge

Annons