Microsoft vill få folk att köpa saker via bildsöken

Microsoft har i veckan fräschat upp sin sökmotor Bing med en ny design, eller rättare sagt bilddelen av den. Man har även lagt till en rad nya funktioner, varav en gör det möjligt att se var man kan köpa en viss produkt när man klickar på bilden.

Bing är kanske inte direkt e-handlarnas favoritsökmotor, men nu har Microsoft lagt till ett gäng nya funktioner som kan vara av intresse för digitala handlare. Bings bildsök har nämligen uppdaterats så att det är möjligt att se var man kan köpa en viss produkt när man klickar på dess bild.

Än så länge är funktionen fortfarande i beta och gäller endast för ett begränsat antal bilder. Detta är en av flera uppdateringar som Microsoft nyligen lanserat, men garanterat den som har störst relevans för e-handlare.

Annons

Har ökat kraftigt

Att Microsoft satsar på just den här biten beror enligt dem själva på att bildsök har ökat kraftigt under de senaste åren. Det efter att man bland annat gjort studier på hur användare använder bilder för att söka, till exempel efter produkter att köpa.

Man säger helt enkelt att användare har upptäckt att bildsök är ett kraftfullt sätt att hitta mer, och få mer gjort. De nya funktionerna har redan börjat rullas ut för desktop, surplattor och smartphones. Bings app för iPhone och Android står på tur inom de närmaste veckorna.

 

Källa: VentureBeat

Annons