Multikanalhandlare har den största mobila tillväxten

Storbritanniens multikanalhandlare ser en större tillväxt när det gäller mobil handel än de som endast säljer på nätet. Det enligt en ny undersökning utförd av IMRG och Capgemini som visar att de flerkanaliga återförsäljarnas mobila anpassning nu börjar ge frukt.

Brittiska återförsäljare som säljer på nätet, och har en fysisk närvaro, slår de renodlade e-handlarna på fingrarna när det gäller mobil tillväxt under första halvåret 2014.

Enligt en undersökning utförd av IMRG och Capgemini har de flerkanaliga återförsäljarnas försäljning via smartphones och surfplattor ökat med 79 procent jämfört med förra året. Det medan de som endast säljer online såg en årlig tillväxt på 59 procent. 

Annons

Multikanalhandlarna såg samtidigt en kraftig ökning när det gäller konvertering från mobila enheter, 33 procent, medan e-handlarna såg en liten nedgång under samma period.

– Både e-handlare och flerkanaliga återförsäljare ligger tämligen jämt när det gäller online tillväxt, men vet vi att den senare gruppen ligger före när det gäller mobil anpassning. Tre fjärdedelar av flerkanalshandlarna har nu en mobiloptimerad webbplats, jämfört med drygt hälften av de som endast säljer online, säger Tina Spooner, Chief Information Officer på IMRG.

Spenderar mer hos E-handlarna

Undersökningen visar däremot att mobila shoppare spenderar något mer hos de renodlade e-handlarna. I genomsnitt 82 pund per transaktion, jämfört med 80 pund hos de handlare som även har en fysiska närvaro.

Den genomsnittliga mobila varukorgen hos e-handlarna har under samma period ökat med 8 procent jämfört med förra året, medan flerkanaliga handlare bara ser en ökning på 5 procent.

– Värdet av en fullt optimerad mobil plattform kan inte överskattas. Vi såg tidigare i år att en tredjedel av detaljhandeln på nätet nu sker på en mobil enhet och siffran kommer att fortsätta stiga eftersom tekniken blir allt mer sofistikerad, säger  Alex Smith-Bingham, Vice President, Digital Services Leader på Capgemini.



Källa: Press

Annons