Nätbutiken som köper och säljer begagnade äpplen

Att sälja begagnade Appleprylar ska vara enkelt och riskfritt. Det tycker i alla fall mTorget som nyligen lanserade sin sajt. Här kan man sälja sin begagnade Mac och få pengarna på kontot innan man skickat iväg den med posten. mTorget i sin tur säljer sedan vidare den till hugade spekulanter.

mTorgets affärsidé är enkelt uttryckt att erbjuda Applekunder en trygg handelsplats för begagnade produkter. Fokus ligger på begagnade Macdatorer, iPads och iPhones. Men man jobbar med hela Apples sortiment.

– Det unika med mTorget är att vi erbjuder både konsumenter och företag ett enkelt och säkert alternativ till vanliga annonshandelsplatser. Hos oss får man inom fem sekunder ett pris på den produkten man vill sälja, säger företagets VD, Piotr Fernandez.

Annons

För att få reda på hur mycket man kan få för sin Applepryl fyller man på mTorgets sajt i sin produkts serienummer, och svarar sen på ett antal frågor.

Baserat på det räknas ett pris ut, och om man vill gå vidare skickar mTorget ut en fraktsedel som klistras på produkten som sen lämnas in hos närmaste postombud.

Får betalt innan man skickat datorn

Säljaren kan välja att få betalt på två olika sätt. Antingen sitter pengarna på kontot inom 1-3 arbetsdagar efter det att mTorget tagit emot varan, eller så kan man välja att använda sig av tjänsten PrePaid.

– Med PrePaid ger vi den trygghet varje kund vill ha. Vi förskottsbetalar kunden utan att se produkten. Som kund får man alltså betalt innan man behöver skicka eller lämna ifrån sig sin produkt. Man registrerar sig och signerar dokumentet elektroniskt och får därefter inom två arbetsdagar pengarna utbetalda, säger Piotr Fernandez.

Som kund har man sen fem arbetsdagar på sig att skicka in produkten som kommer att raderas och kontrolleras av Apple-certifierad personal innan den saluförs. Sedan lanseringen för tre veckor sedan har mTorget haft mer än tusen kunder som värderat sin dator.

– Vi hade aldrig kunnat tro att vi så snabbt skulle få denna mängd kunder på vår sajt. Det är tydligt att våra kunder är ute efter ett tryggt alternativ till de köp och sälj handelsplatser som finns idag, säger Piotr Fernandez.

Försäljning av de begagnade Apple-produkterna har ännu inte kommit igång. Men man planerar att inom kort starta igång även den delen.

– Först vill vi fylla upp vårt lager så att vi inte står tomma, men vi kommer öppna ett par veckor innan jul, säger Piotr Fernandez.

Annons

Källa: Press

Annons