Nexus rekryterar ny chef för att göra e-handeln global

Satsar på e-handel istället för fler säljare.

Det svenskägda identitets- och säkerhetsföretaget Nexus Group rekryterar en ny chef från den internationella konkurrenten HID Global, som verkar inom samma område. Volker Kunz heter mannen som blir ny internationell vice president på Nexus Group.

Global e-handel istället för säljare

En av Volker Kunzs uppgifter kommer att bli att se till att e-handeln växer globalt.

Annons
Annons

- Vi har redan kontor i Frankrike, Storbritannien, USA och Indien, men vi kommer inte att anställa massor av säljare runt om i världen. Istället kommer vi främst förlita oss på online- och kanalförsäljning. Vi lanserar vår självbetjäningsportal i februari, och Volker kommer att se till att vi har rätt partner, säger Nexus Groups VD Lars Pettersson i ett pressmeddelande.

Skyddar e-handel

Nexus teknikprodukter syftar till att hjälpa företag att digitalisera sina verksamheter på ett säkert sätt genom att skydda deras e-handel eller nätbank, hantera fysisk och digital åtkomst, säkra kommunikationen samt ta fram inloggnings- och passerkort.

Lars Pettersson tror att Volker Kunz är rätt man för det nya uppdraget.

- Volker har 16 års erfarenhet av IAM och passersystem och har många framgångar i internationell försäljning och affärsutveckling i bagaget. Han har också stor erfarenhet av ledarskap, säger Lars Pettersson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!