Nordic Etail rekryterar ny VD från Gymgrossisten

E-handelsfabriken lanserar konsultföretag inom IT-utveckling.

Är det någon som har undrat vad som hände efter de omtalade avhoppen från Gymgrossistens ledning? Nu kan vi presentera åtminstone en del av svaret.

Företagets CTO Fredrik Åhlén har nämligen rekryterats av e-handelsfabriken Nordic Etail till att leda det nya Magentokonsultföretaget Eastlane Consulting, där han har fått rollen som VD.

Annons

Eastlane Consulting ska enligt ett pressmeddelande vara en “renodlad e-handels- och Magentokonsult”.

- Magento är en av världens största, mest flexibla och mest älskade e-handelsplattformar. Det är dock inte alltid superenkelt att få till ett fungerande och helautomatiskt flöde och det krävs en hel del IT-utveckling för att allt skall bli som man tänkt sig. Eftersom det finns så många som kör Magento och eftersom det finns alltför få duktiga Magento-utvecklare råder det en stor brist på tillgänglighet och kvalitet på marknaden, förklarar Nordic Etail och Eastlane Consulting i ett gemensamt pressmeddelande.

"Vår kunskap borgar för hög kvalitet"

Enligt Nordic Etail kommer Eastlane med tanke på sitt moderbolag att stå ut från konkurrenterna genom att vara den enda aktören i sin bransch som också driver e-handel. Något som ska ge flera fördelar.

- Vi kan snabbt skala upp tillgången på resurser, och genom denna modell kommer Eastlane kunna leverera snabbare, med mycket högre tillgänglighet än andra och till ett bättre pris. Vår kunskap och erfarenhet borgar för hög kvalitet, skriver företaget.

I januari kunde vi berätta att Animail gjorde bland andra Cykelkraft och Bythjul sällskap under Nordic Etails vingar. Enligt informationen som gavs då skulle Nordic Etail hjälpa Animail med bland annat just IT-utveckling.

Annons