Norge: Smart mat levereras till närmsta postkontor

Mot en tullavgift på 20 kronor slipper Matsmarts norska kunder köra över gränsen.

Det svenska företaget Matsmarts norska kunder kommer inte längre behöva köra över gränsen för att plocka upp sin e-handlade mat från Matsmart. Istället kommer det räcka att vända sig till närmsta postkontor, där maten framöver kommer att levereras.

- Jag tror att vår företagsidé, att erbjuda billig mat och samtidigt bidra till att minska matsvinnet, kommer att locka till sig många norrmän. Många i Norge har kontaktat oss då de funderar på om de kan handla hos Matsmart. Därför känns det otroligt bra att det är just Norge som blir det första landet vi expanderar till, säger Karl Andersson, VD och medgrundare till Matsmart.se, i ett pressmeddelande.

Annons

Tullavgift: 20 kronor

Beskedet kommer efter att Matsmart under hösten testats på den norska marknaden. Dock har lösningen hittills bestått i att de norska kunderna fått beställa från en norsk sida, men sedan fick åka över och hämta maten på den svenska sidan av gränsen. Den tiden är nu alltså snart förbi.

Till en fraktavgift på 69 norska kronor - och 20 kronor i tullavgift - kommer norrmännen att kunna ta del av Matsmarts erbjudanden. Tullavgiften ska enligt Matsmart ska gå till att “hantera papper vid gränsen”.

Och Karl Andersson menar att det finns ytterligare en aspekt av expansionen till grannlandet.

- Vi har ju ett ansvar för att se till att alla svenskar som jobbar i Norge får möjlighet att handla svensk mat, säger han.

Annons