Nu är det hög tid att ansöka till Tillväxtjakten 2014

Nu är det endast en vecka kvar att ansöka till Klarnas och NES tävling Tillväxtjakten. Sitter du på en bra idé kan det alltså vara dags att skicka in din ansökan. Förra årets vinnare Sendus ångrar inte att de tog chansen.

Sista ansökningsdagen till Tillväxtjakten är den 6 maj och i år kan såväl nyetablerade tech- och e-handelsaktörer, som entreprenörer i uppstartstankar delta.

Förutom 100 000 kronor i prispotten får vinnaren utbildning till ett värde av cirka 45 000 kronor och mentorskap av flera experter inom e-handel. 2013 års tävling var jämn ända in på mållinjen men till slut stod transportmarknadsplatsen Sendus som vinnare. Och de ångrar inte att de slängde in en anmälan.

Annons

– Framförallt såg vi det som en spännande möjlighet att få testa vår affärsidé på ett gäng erfarna företagsbyggare. Det kändes också kul att få delta i en seriös tävling med andra duktiga entreprenörer. Det är en lite konstig grej att tävla i entreprenörskap, men man får tillfälle att ta del av andras erfarenheter, säger Sendus i en intervju med Klarna.

Öppnat många dörrar

Enligt Axel Warg och Fredrik Hamilton på Sendus har deltagandet i Tillväxtjakten haft stor betydelse för verksamheten. Bland annat tvingades de inför tävlingen att sätta ner sin affärsidé på papper. De tvingades också att diskutera saker internt, så att de även kunde förstås av omgivningen.

– Det har vi haft nytta av i efterhand. Många dörrar har öppnats och vi har fått lära oss mycket, dels av våra mentorer ifrån tävlingen samt via utbildningen ifrån Nordic Ecommerce Academy.

Nu är det snart ett år sedan de vann Tillväxtjakten 2013, och sedan dess har det hänt en hel del.

– Vi har fått bra traction på flera plan. Vi har lyckats utöka vårt team med ett riktigt skarpt gäng, både inom sälj och teknik. Detta har i sin tur speglats i vår tjänst och användandet av den, vilket är riktigt kul. Vi har även fått väldigt mycket bra råd från individerna vi kom i kontakt med via Tillväxjakten, vilket förmodligen hjälpt oss undvika ett gäng minor.

Annons