Ny Postbox ska utmana Google och Amazon

Intresset för ”postbox-automater” ökar på andra sidan Atlanten. Sedan tidigare finns bland annat BufferBox och Amazon Locker. Två aktörer med tunga namn och stort kapital i ryggen, men nu kommer det en uppstickare som också vill vara med och leka, Swapbox.

Swapbox koncept påminner väldigt mycket om BufferBox som nyligen blev uppköpta av Google. Tanken är helt enkelt att man ska få sina paket levererade till en närliggande ”postbox” för att slippa sitta hemma och vänta på paketen, eller för den delen, missa dem. Sedan finns ju även risken att någon knycker ett paket som ligger och väntar utanför dörren.

Och det finns ytterligare likheter med BufferBox. Swapbox kommer att fungera tillsammans med en mängd olika nätbutiker och distributörer.

Annons

Swapbox grundades av Neel Murthy och Nitin Shantharam som känt varandra sedan de växt upp. De gick sedan på Stanford tillsammans och det var då de kläckte idén. Förutom att de satsade sina egna besparingar så fick man även en investering från inkubatorn Y Combinator.

Gratis leverans

För tillfället finns det bara två Swapbox-enheter utplacerade, båda i San Francisco. En vid Stanford, och den andra i Glen Park, men man planerar att expandera relativt snabbt.

– Vårt mål är att finnas på minst 15 platser inom de närmaste sex månaderna. Målet är att så många som möjligt, så snabbt som möjligt ska få tillgång till en Swapbox. Men vi vill inte sätta dem på platser där människor inte behöver Swapboxes, så efterfrågan bestämmer hur många, och var vi placerar dem säger Neel Murthy.

Det första paketet ska man tydligen få levererat till en Swapbox utan kostnad, efter det kommer det att kosta lite drygt två dollar.

Källa: TechCrunch

Annons