Ny matkasse ger lite extra krydda till fjällsemestern

Fjällkassen med bas i Bruksvallarna, Härjedalen är en ny aktör på matkassehimlen. Med lokala råvaror vill man ge fjällsemestrande gäster en sak mindre att fundera på. För tillfället levererar man till 11 olika orter i Vemdalsfjällen och Funäsdalsfjällen.

Idén till Fjällkassen föddes på en fjällsemester. Anne Olsson som driver företaget hade inte haft tid att fundera på maten inför den stundande fjällresan. Och hyr man stuga i fjällen kan det bli en hel del handlande och kånkande av matkassar.

– Matlagningen gör vi gärna tillsammans, men tänk vad skönt det hade varit att få lite hjälp med både val av mat och handling. Gärna med lite goda och fräscha råvaror från trakten, och inte med en matkasse som förutsätter att du har en stor del av ingredienserna hemma, eftersom skåpen gapar tomma i stugan när vi kommer, säger Anne Olsson.

Annons

Efterrättskasse eller ostkasse

Till Fjällkassen finns det tio olika maträtter i olika prisklasser att välja mellan. Man väljer själv sina rätter, minst tre stycken, och kan sen även komplettera med en efterrättskasse eller ostkasse. Samtliga ingredienser, även salt och peppar till de olika rätterna ingår. Allt blir hemkört till stugan eller lägenheten.

För tillfället levererar Fjällkassen till fem orter i Vemdalsfjällen, och till sex orter i Funäsdalsfjällen. Senast att haka på matkassetrenden är Ramundberget, och i mars startar man även med leveranser till Årefjällen.

– Vi tror att det är på semestern som matkassen gör mest nytta, det blir helt enkelt mer tid för skidåkning och samvaro. I Ramundberget pratar vi om bara äkta vara och här känner vi att vi träffar mitt i prick. Äkta mat och äkta skidåkning hör definitivt ihop, säger Bitte Nilsson, Ramundbergets Alpina.

Källa: Press

Annons