Ny prenumerationstjänst ska växa med nytt kapital

Svenska Ztory, en prenumerationstjänst för digitala publikationer, grundades sommaren 2013 men har redan fyllt sin tjänst med ett brett utbud av titlar och publikationer. Nu fyller man även på med nytt kapital för att ta sig an den snabbt växande och internationella digitala tidskriftsmarknaden.

Vi har tidigare skrivit om svenska Readly som siktar på att bli tidskrifternas motsvarighet till Spotify. Men man är inte den enda svenska prenumerationstjänsten för digitala publikationer på marknaden.

Ztory grundades sommaren 2013 av ett team som sedan 2009 arbetat för att hjälpa förlag att hitta nya läsare och intäktsströmmar genom digital distribution. Tidigt insåg man betydelsen av digitala försäljningskanaler för publicister, förlag och läsare.

Annons

Idag distribuerar Ztory närmare 500 titlar och 7000 publikationer och för 99 kronor i månaden får användaren tillgång till samtliga titlar och publikationer, samt ett växande utbud av barnböcker. Prenumeranten har även möjlighet att skapa upp till fem användarprofiler, så att varje familjemedlem kan följa sina egna utvalda favoritmagasin, skapa läslistor och bokmärka artiklar.

Vill stärka sin närvaro

Nu har man även lyckats locka till sig extern finansiering från svenska D-Ax som består av Axel Johnson AB och RECAPEX, Internet-entreprenörer som bland annat stått bakom Match.com och Bookatable.

Även UK-baserade Wellington Partners Capital, som tidigt gjort framgångsrika investeringar i företag som Hailo, YPlan och Spotify, finns med på ett hörn. Med finansieringen planerar nu Ztory att stärka sin marknadsnärvaro på den snabbt växande och internationella digitala tidskriftsmarknaden.

– Valet av investerare som ansluter sig till vårt team på Ztory har varit oerhört viktigt för att vi ska försäkra oss om att, förutom adderat kapital, även få ta del av den erfarenhet, kunskap och nätverk som krävs för att erbjuda en digital prenumerationstjänst i världsklass, både för förlag och läsare, säger Nima Samimi, vd och grundare, Ztory.



Källa: Press

Annons