Annons

Ny tjänst fixar E-handel via sms och Twitter

Ny tjänst fixar E-handel via sms och Twitter

2013-04-19 10:51

BuyReply är en ny tjänst som ska göra det enklare att e-handla offline via medier som TV, print och tidningar. Det hela sker via mail, sms eller Twitter och gör att kunden inte behöver besöka en nätbutik eller ladda ner och installera en mobil applikation till sin telefon eller surfplatta.

Bakom den nya plattformen med samma namn ligger det australiensiska företaget BuyReply. Tanken är att en användare av BuyReply enkelt ska kunna skicka en kort kod som de ser på TV, i en tidningsannons, på en skylt eller någon annanstans där det kan locka till köp. Användaren får sen ett SMS med en länk för att bekräfta köpet.

– I den moderna världen med snabba nätköp är BuyReply en av de mest spännande innovationerna för den mobila konsumenten. Du kan köpa det du ser direkt och slipper besväret med nerladdningar, QR-koder och att söka på nätet, säger BuyReplys styrelsemedlem, Bonnie Boezeman AO som tidigare även varit styrelseordförande för Paypal i Australien.

I en TV-reklam för hörlurar skulle en annonsör exempelvis kunna lägga till en kod eller text där de uppmanar tittarna att skriva ett sms med texten ”hörlurar” och skicka till ett särskilt nummer. Men som nämnt innan kan annonsören även välja att använda sig av mail eller Twitter.

Backas upp av PayPal-grundare

När kunden använder BuyReply för första gången måste de skapa en virtuell plånbok, liknande Visa's V.me och MasterCards's PayPass Wallet. Det skickas också ut en säkerhetskod för att verifiera mobilnumret kunden angett.

BuyReply sköter sen hela transaktionen och kunden behöver bara lämna sina uppgifter första gången som de använder tjänsten. Något som ska ge känslan av en så kallad ”one-click”-köpupplevelse och BuyReplys grundare och vd Brad Lindenberg, säger att han inspirerats av Amazons och iTunes ”one-click checkout”.

Den nya plattformen har röjt stort intresse i Australien och har nu lockat till sig ett antal intressanta investerare. Bland annat Valar Ventures som backas upp av förre PayPal grundaren Peter Thiel. Totalt rör det sig om en miljon dollar och pengarna kommer att användas för att etablera en närvaro i USA.

– Vi kommer att hålla vår tekniska bas i Australien men har inte råd att ignorera de möjligheter som finns på den amerikanska marknaden, säger Brad Lindenberg.

 

Källa: TechCrunch

Annons
Annons

Jimmy Andersson

Reporter

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.

Parvelito
2013-04-19 11:13

Veckans trend verkar ju vara alla dessa nya tjänster som mot en avgift vill hjälpa till att förmedla köp. BuyReply, Fits.Me, Sold, ShowMyBuy, Osom, Nybytt, Qviral, Helishopter och någon allians mellan LG och PayPal har det rapporterats om bara denna vecka.

Min fråga är: Hur i helsicke skall alla dessa tjänster, samarbeten och lanseringar kunna tjäna pengar?

Sixten E.
2013-04-19 11:40

@Parvelito riskkapitalisterna ser väl en marknad som inte har mognat ännu och det finns en möjlighet att sno åt sig en del av kakan.

Min gissning är att det kommer bli en överetablering som sedan följs av en selektion där de tjänster med bäst anpassning eller mest resurser står som segrare och har en plats. Resterande tjänster faller nog tillslut bort. Det är en tacksam marknad att vara kund i, gäller bara att lära känna sina slutkonsumenter och se hur de vill genomföra köp.

Magento
2013-04-19 15:13

Är det verkligen så svårt att handla idag? Låter som att skaparna av dessa tjänster tror att folk törstar efter att kunna handla 100 produkter varje dag så fort de ser något, tid för reflektion verkar inte finnas med i bedömningen :).

seo
2013-04-19 16:58

@parvelito

Om vi alla har varsinn specialitet så bör det väl finnas en för de som ser till att pengarna verkligen förmedlas så slipper kanske 100 handlare samma bångstyriga kund som hos alla prövar samma trix. Om ett kortföretag eller Klarna för att ta ett exempel ser denna typ av felanmällan återkommande från ett ställe bör det väl bli lättare att undvika inbildar jag mig, är det inte möjligt?

Alltså att transaktionerna blir bättre när de hanteras av experter på just transaktioner. Men den marknaden kommer nog att vara ganska smal efter ett tag gissningsvis...

Parvelito
2013-04-19 17:18

@seo Naturligtvis behövs det specialister, men just nu verkar det poppa upp diverse shoppingtjänster som skall hjälpa folk att handla rätt i en omfattning att det snart finns fler sådana än det finns ehandlare.

Jag är av den bestämda åsikten att ehandeln just nu inte behöver fler aktörer som skall skära emellan på redan tunna marginaler.

Annons
Resumé-journalist sätter dit Linus Carlén och Nocco

Resumé-journalist sätter dit Linus Carlén och Nocco

Hjälper inte att vara Brand Manager.

Annons
Annons
Nytt offer i retaildöden - kedja stänger 650 butiker

Nytt offer i retaildöden - kedja stänger 650 butiker

Går i graven efter nära 60 år.

Ny <nobr>e-handlare</nobr> tog hem prestigefyllt entreprenörspris

Ny e-handlare tog hem prestigefyllt entreprenörspris

"En värdefull bekräftelse".

<nobr>E-handlarens</nobr> snusbarista ska hålla kunderna på hemmaplan

E-handlarens snusbarista ska hålla kunderna på hemmaplan

Först ut i Norge med dedikerad snusbutik.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Bianca Ingrossos succé-sminkmärke live i hela världen

Nu: Bianca Ingrossos succé-sminkmärke live i hela världen

"Vi kunde inte motstå att öppna upp shoppingen för alla".

Conrad går B2B:

Conrad går B2B: "Nu ändrar vi fokus till företagskunder"

Från privatpersoner till företag.

Spaning: "Inte e-handelns fel att kedjorna faller"

Retailspecialisten Magnus Ohlsson om varför vissa kedjor har en utmätt tid kvar på marknaden.

Annons
Annons
Framgången Menskopp.se siktar på stordåd i USA

Framgången Menskopp.se siktar på stordåd i USA

E-handlaren vill ta in 8 miljoner kronor.

Annons
Jobb på Ehandel.se

Glitter International söker:

E-Commerce Coordinator

XXL Sport och Vildmark söker:

E-commerce Manager

Boozt Fashion söker:

Google Analytics Specialist

Ehandelse AB söker:

Erfaren nyhetsreporter med starkt e-handelsintresse


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta