Ny tjänst ska göra det enklare att sälja mobilt

SEQR har rullat ut sin nya tjänst MyShop som gör det möjligt att sälja varor mobilt. Både privat eller om man vill öppna en butik i mobilen.

Betalföretaget Seamless, med sin mobila betalningstjänst SEQR, håller just nu på att försöka etablera sig i USA. För att få lite extra fart i den satsningen lanserar man nu en ny feature, MyShop, i sin mobilapp. Något som gör det möjligt för användarna att sälja direkt i mobilen.

– Det har varit alldeles för svårt och dyrt för privatpersoner och småföretag att sälja och köpa med mobilen. Med MyShop vill vi ändra på det. Det spelar ingen roll om du är en privatperson som vill sälja dina sommardäck eller en småföretagare som vill starta en onlinebutik, säger Peter Fredell, vd på Seamless.

Annons

Spridas on- och offline

För att skapa en annons måste man först ta en bild på det som ska säljas, skriva en beskrivning och sätta ett pris. Sedan skapas en annons med QR-kod som skickas till mejlen.

Annonsen kan sedan spridas i valfria medier och annonssidor, som Facebook, på en blogg eller Tictail. Man kan även skriva ut och hänga upp den i en trappuppgång eller på en anslagstavla.

Köparen scannar koden och genomför köpet och behöver inte skriva några personliga uppgifter eller betalningsinformation eftersom detta redan finns inlagt i SEQR-appen. Beloppet reserveras på användarens bankkonto tills dess att både köpare och säljare bekräftat att köpet genomförts.

Annons