Ny vd när Net-a-Porter slås samman med Yoox

Sammanslagningen och Yoox Net-a-Porter Group är nu ett faktum. Ny vd för gruppen blir Alison Loehnis som jobbat för Net-A-Porter sedan 2007

Tidigare i år stod det klart att den italienska nätmodebutiken Yoox kommit överens om att förvärva sin brittiska motsvarighet Net-a-Porter. Nyligen meddelade även Natalie Massenet, som startade Net-A-Porter år 2000, att hon ämnade att lämna sin position som bolagets styrelseordförande.

I måndags var sammanslagningen ett faktum och det nya e-handelsbolaget, The Yoox Net-a-Porter Group, gjorde sin debut på Milanobörsen. Man har även utsett Alison Loehnis till vd för den nya e-handelsgruppen.

Annons

Ersättare till Massenet

Alison Loehnis har jobbat för Net-A-Porter sedan 2007, bland annat som försäljnings- och marknadschef, och sedan 2011 har hon innehaft vd-rollen för Net-A-Porter. Loehnis kommer därmed att rapportera direkt till gruppens koncernchef, Federico Marchetti, och ansvara för Net-a-Porter, Mr Porter, The Outnet och Porter magazine.

Och även om utnämningen inte verkar vara en dramatisk förändring jämfört med hennes tidigare roll, så är det flera medier, däribland Evening Standard, som ser Loehnis som en ersättare till Natalie Massenet.

Annons