Nytt samarbete ska förenkla direktbetalning från bank

Tack vare ett nytt samarbete med Trustly kan Billmate nu erbjuda sina kunder utcheckning med bankbetalning med elva svenska banker.

Trustly, som erbjuder lösningar för bankbetalningar på nätet, har värvat friskt under sommaren och expanderade nyligen till 21 nya europeiska marknader. Nu inleder man ett samarbete med Billmate.

Något som gör det det möjligt för Billmates merchants att erbjuda utcheckning med bankbetalning med elva svenska banker.

Annons

– Vi är glada att, tillsammans med Billmate, kunna leverera en komplett e-handelslösning för bankbetalningar. Samarbetet gör det möjligt för handlare att enkelt och snabbt komma igång och processa köp, endast med ett avtal och en integration, säger Johan Nord, CCO på Trustly.

Märkt av en ökad efterfrågan

Billmate har under året bland annat lanserat version 2.0 av det API som hanterar fakturor, delbetalningar, kort och direktbetalningar genom Billmate. I maj lanserade man även en ny betaltjänst vid namn Billmate Simple. Något som gör det möjligt att ta betalt direkt i en annons, blogg, hemsida eller nyhetsbrev.

Nu fortsätter man sin satsning på svensk e-handel och tack vare det nya samarbetet blir man den första betalleverantören som kan presentera ett helt integrerat samarbete med Trustly som därmed kommer att ingå i alla Billmates betalmoduler. 

Som kund innebär det även att man att kunna följa transaktionerna i Billmates backend där all försäljningsstatistik och samtliga ordrar samlas på ett ställe.

– Vi har under en tid känt av en stor efterfrågan på en bredare direktbetalningslösning. Nu kan våra merchants med ett enda avtal få tillgång till direktbetalning med elva svenska banker, säger Patrick Swedén, CCO på Billmate.

Annons