Nytt samarbete ska möta branschens kunskapskrav

Efterfrågan på relevant kompetens inom e-handelsbranschen ökar snabbt. Samtidigt vill många se ett närmare samarbete mellan näringslivet och utbildningsanordnarna. Ett koncept Changemaker Educations också tror på. Nu inleder skolan ett samarbete med e-handelsleverantören Nordic Web Team för att möta branschens krav på kunskap inom Open Source-plattformar.

Tidigare i veckan har vi rapporterat om hur det just nu råder brist på kompetent personal inom svensk e-handel. Vi har också passat på att lista de utbildningar som finns att söka. En av dessa är Yh-utbildningen ”Webbutvecklare e-handel” som arrangeras av Changemaker Educations.

Nu inleder skolan ett samarbete med e-handelsleverantören Nordic Web Team för att möta branschens krav på kunskap inom Open Source-plattformar. Något som bland annat innebär att Nordic Web Team kommer att förse utbildningen med en senior Magentoutvecklare som kursledare.

Annons
Annons

– Utbildningarna vi har i vår portfölj har en historia av att ha en engagerad ledningsgrupp bestående av framgångsrika företag inom e-handel som ger oss stark förankring till branschen. Med Nordic Web Team stärker vi nu utbildningarna ytterligare genom att hitta kursledare som själva är verksamma i dessa e-handelsbolag. Vi får nu in en erfaren utvecklare som kursledare på utbildningen, som kan ge konkreta exempel på vad som händer just nu i den bransch som studenterna gör sig redo att arbeta inom, säger David Leander, utbildningsansvarig på Changemaker Educations

Ska stärka utbildningen

Nordic Web Team är en leverantör av e-handelslösningar för företag med spetskompetens inom Magento och WordPress, och syftet med samarbetet är att stärka utbildningen genom att ge ordentligt med verklighetsförankring för studenterna. Samt göra dem attraktiva för framtida arbetsgivare inom e-handelsbranschen.

– Vi tycker att samarbetet är inspirerande och det känns härligt att kunna bidra till att stärka framtidens talanger med konkreta exempel från e-handelsbranschen med insyn i de tekniker, plattformar och funktioner som efterfrågas och används av e-handlare. Både vi och våra kunder behöver den kompetens som vi själva bidrar med till utbildningen, något som andra utbildningar idag inte tillgodoser på samma sätt, säger Johan Liljeholm, projektledare på Nordic Web Team.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!