Partykungen bygger nytt lager på 5000 kvadratmeter

Nätbutiken Partykungen.se börjar nu bygga ett helt nytt lager. Företaget berättade nyligen att man var redo för en internationell expansion med start i Norge. Denna satsning kommer kräva mer personal och yta, och nu tas det första spadtaget.

Partykungen som snart blir Partykingen i Norge börjar nu bygga ett nytt lager för att kunna hantera expansionen.

- Vi fortsätter att öka vår omsättning tack vare breddning av sortiment och utökade marknadsföringsåtgärder. Detta i kombination med vår kommande internationalisering gjorde att vi i slutet av 2014 började titta på nya lagerlokaler för att klara av att hantera kommande volymer, säger Joel Svensson, grundare och VD på Partykungen.

Annons
Annons

Joel har tidigare berättat om deras planer att expandera lagret i vårt forum och nu ska allt vara klart för byggnation.

- Efter att ha tittat på en del befintliga lokaler i Gävle med omnejd insåg vi ganska snabbt att vi inte skulle hitta något som passade oss perfekt, när idén på att bygga något från grunden föreslogs av en fastighetsägare som vi haft kontakt med sedan tidigare, nappade vi därför direkt, berättar Joel.

Ersand Förvaltning AB har av kommunen förvärvat mark strax utanför Gävle. Fastighetsbolaget kommer att bygga och äga fastigheten medan Partykungen hyr in sig etappvis.

Granne med terminal

Läget sägs vara mycket bra och nätbutiken blir granne med posten.

- Läget precis intill E4 och granne med Postens terminal är perfekt för oss. Detta gör att vi kan bli ännu effektivare och få iväg våra leveranser snabbare till kunder i hela Norden, säger Joel Svensson.

Det nya lagret kommer att landa på 5000 kvadratmeter. Tusen av dessa skall dock användas till kontor och showroom för besökande kunder.

Showroom för kunderna

Partykungen har redan idag kunder som hämtar beställningar på lagret. Denna satsning skall nu utökas.

- Vi har allt fler kunder som väljer att hämta sin beställning på plats och många efterfrågar en möjlighet att handla över disk, varför ett showroom kommer att byggas i anslutning till entrén, säger Joel.

Annons
Annons

Till det nya lagret och den kommande nordiska satsningen kommer det förstås krävas ny personal och man väntas fördubbla personalstyrkan. I dag ska cirka 12 personer jobba heltid på Partykungen.

- Vi kommer att anställa löpande under året och räknar med att nästan fördubbla personalstyrkan i den nya anläggningen. Vi letar framförallt unga drivna personer som vill jobba i ett expansivt företag där man är en viktig del i vår fortsätta utveckling, säger Jeff Jansson, Vice VD på Partykungen.

Inflyttningen beräknas till första kvartalet nästa år.

Hur det färdiga lagret ska se ut


Klicka för större bild

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!