PayPal släpper sin mobila snabbkassa på webben

Nu rullar PayPal ut sin mobila snabbkassa One Touch på nätet, en betalningslösning som gör det möjligt att betala med bara en knapptryckning.

Sommaren 2014 släppte PayPal ett nytt utvecklingsverktyg, One TouchPayPal, via betaltjänsten Braintree som köptes upp hösten 2013. Ett verktyg som gör det möjligt för handlare att ta fram en kassalösning för sina appar som gör att kunder kan betala med sina mobila enheter med så gott som ett knapptryck.

Lagom till julhandeln lanserades den även i Sverige och nu gör PayPal snabbkassan tillgänglig även på nätet. Redan nu är tjänsten tillgänglig i USA och den kommer att släppas internationellt under de kommande månaderna.

Annons

Identifierar automatiskt

För kunder innebär det att de inte behöver fylla i användarnamn, lösenord och leveransinformation när de väljer att betala med PayPal i en nätbutik. One Touch identifierar och autentiserar helt enkelt befintliga PayPal-användare och deras betalinformation.

Man behöver inte heller ändra några inställningar i sitt PayPal-konto för att använda den nya funktionen.

– PayPal One Touch erbjuder kunder säkra betalningar hos PayPal-anslutna e-handlare med en enda knapptryckning, utan att behöva ange inloggningsuppgifter, säger Anuj Nayar, senior director of global initiatives på PayPal.

 

Källor: ReutersTechCrunch

Annons