Populär dansk modeportal får schweiziska ägare

Danska modeportalen Trendsales, som även har en svensk, norsk, finsk och tysk sajt, är en av Danmarks största förmedlare av begagnade kläder och elektronik på nätet. Nu skiftar man ägare efter att den schweiziska mediegruppen Tamedia erbjudit ett tresiffrigt miljonbelopp.

Trendsales grundades 2002 och har idag 780 000 unika användare som under förra året handlade för en halv miljard danska kronor. Nu meddelar bolaget att man har sålt 88 procent av aktierna till den schweiziska mediegruppen Tamedia.

Säljare är den tidigare QXL-ägaren, Ricardo Group, som förfogat över 70 procent av aktierna, medan grundarna Bo Eriksen och Martin Falslev Andersen säljer 18 procent av aktierna, men behåller resterande 12 procent.

Annons

– Det här är något vi har jobbat med sedan september förra året då vi, tillsammans med den tidigare ägaren, kom överens om att vi inte passade in i deras strategi när de bytte geografiskt fokus. Sedan dess har vi letat efter en ny partner som passar oss perfekt, säger Trendsales vd, Rasmus Goth Angel.

Nya länder på gång

Exakt vad köpesumman landat på vill man inte avslöja men det ska röra sig om hundratals miljoner danska kronor. Något som gör affären till den största för ett danskt näthandelsföretag.

För Tamedia, som även äger gratistidningen MetroXpress i Danmark, innebär köpet att man får tillgång till en attraktiv målgrupp, yngre kvinnor i åldern 18-32 år, som tenderar att använda sajten. Nästa mål är att lansera sajten i Schweiz.

Källor: Politiken, ShopsOnline

Annons